renovatieprofiel

1. Ook: blokprofiel. Een renovatieprofiel is een kunststof of aluminium kozijn, meestal een raamkozijn, met een verdiept liggend profiel dat een betere uitstraling geeft dan een vlakliggend profiel. Het renovatieprofiel is (uiteraard) uitermate geschikt bij renovaties omdat het meer past bij de oudere, karakteristieke gebouwen; een vlakliggend profiel zou duidelijk misstaan. Ook bij nieuwbouw is een blokprofiel te prefereren boven een vlakliggend profiel dat vaak een goedkoop uiterlijk heeft.
Een ander voordeel van een renovatieprofiel kan zijn dat er minder afwerking nodig is bij de renovatie omdat bij bepaalde merken de profielbreedte van een "oud" profiel is aangehouden.
Ook de term Holland profiel wordt gebruikt voor een naar voren liggend profiel en is daarom ook van toepassing op het renovatieprofiel.


renovatieprofiel:


renovatieprofiel, samengesteld kozijn:


renovatieprofiel kozijn met te openen raam (plastotherm):


renovatieprofiel kozijn (adpro hardglas)


renovatieprofiel, kunststof (adpro hardglas)


het fraaie resultaat van renovatieprofielen (hier in aluminium, nieuwbouw); 
natuurlijk, smaken verschillen, maar het is wel wat anders dan die lelijke vlakliggende kunststof en aluminium kozijnprofielen: 


Afbeeldingen o.m. AdPro hardglas, Kamp kozijnen.


2. Een renovatieprofiel is ook de benaming voor een RVS opstaand omgekeerd T-profiel als aansluiting tussen oude en nieuwe dakpannen (een soort smalle verholen goot). 
Afbeelding Wienerberger.