suite

In de combinatie suite-deur of en-suite-deuren of en-suite-stel zijn het de deuren tussen twee aaneengesloten kamers, meestal schuifdeuren. 
Een "suite" is een ruimte die uit twee kamers bestaat die gescheiden worden door twee deuren die van en naar elkaar geschoven worden ("suite" is "vervolg" of "rij" in het Frans). De gehele ruimte wordt ook wel kamer en-suite genoemd. Ook komen er suites voor met meer dan twee ruimten en met slechts één tussendeur. 

De benaming "stel" wordt gebruikt omdat er meestal twee deuren zijn die naar het midden schuiven. Vaak zijn het deuren met glas-in-lood. Meestal zijn er naast de en-suite-deuren nog inpandige kasten (vroeger vaak gesloten, tegenwoordig vaak open). Soms zijn de kamers en-suite niet in het verlengde, maar naast elkaar gelegen.

Vaak zijn de en-suite-deuren ook weggehaald in oude huizen en worden die weer in ere hersteld (het terugbrengen in de originele staat); soms worden deze deuren opnieuw gemaakt, soms zijn ze tweedehands te koop. Eventueel worden ook de zijkasten opnieuw gemaakt wanneer die niet meer aanwezig zijn.Met dank aan o.m. Kamer en-suite.
Zie ook schuifdeuren.