home  

discl. / ©, lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


wanduitslag

 

wanduitslag

Een wanduitslag is een verklarende afbeelding van een wand (muur), bijvoorbeeld van een wand van kalkzandsteenblokken. Door wanduitslagen kunnen de wanden tijdens de bouwfase snel geplaats worden. Dit doordat de wanduitslag een duidelijk overzicht geeft hoe de wand opgebouwd moet worden. Een uitslag is oorspronkelijk een tekening op ware grootte, op papier, bijvoorbeeld van een trap, hoekkeper, kilkeper, dak of wand. Met behulp van de uitslagen kunnen alle delen nauwkeurig en tijdbesparend worden gemaakt, gereserveerd en besteld. 

Uitslagen worden meestal met de computer gemaakt en geprint. Op het beeldscherm staan alle gegevens, kunnen wijzigingen worden doorgegeven en na akkoord van de werkvoorbereiding kan het project in productie. "Met de Calduran Webviewer® kunt u kalkzandsteenwanden driedimensionaal bekijken. Deze manier van werken geeft u een beter inzicht in het project en verkleint de kans op foute wandaansluitingen. Dit komt de kwaliteit van het eindresultaat ten goede."

Onderstaande voorbeelden tonen hoe nauwkeurig en gespecificeerd de wanduitslag kan zijn: exacte maten, dilataties, typen bouwelement, stootvoegdikte, kimhoogte e.d.


wanduitslag of wandplan met calduran kalkzandsteen;
klik voor groter! (ruwbouw):


wanduislag of wandplan met calduran lijmblokken;
klik voor groter! (ruwbouw):


eenvoudige wanduitslag met A standaard formaat, B rechte passtuk, C schuin passtuk en D kimblok;
klik voor iets groter (xella):


Zie ook bij uitslag en wanduitslagen bij de webviewer van Calduran kalkzandsteen.