home  meewerken

discl. / ©, lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Toets een onderwerp in het zoekboxje, of
klik op één van de letters A..Z hierboven.


wanduitslag

 

wanduitslag

Een wanduitslag is een verklarende afbeelding van een wand (muur), bijvoorbeeld van een wand van kalkzandsteenblokken. Door wanduitslagen kunnen de wanden tijdens de bouwfase snel geplaats worden. Dit doordat de wanduitslag een duidelijk overzicht geeft hoe de wand opgebouwd moet worden. Een uitslag is oorspronkelijk een tekening op ware grootte, op papier, bijvoorbeeld van een trap, hoekkeper, kilkeper, dak of wand. Met behulp van de uitslagen kunnen alle delen nauwkeurig en tijdbesparend worden gemaakt, gereserveerd en besteld. 

Uitslagen worden meestal met de computer gemaakt en geprint. Op het beeldscherm staan alle gegevens, kunnen wijzigingen worden doorgegeven en na akkoord van de werkvoorbereiding kan het project in productie. De  kalkzandsteenwanden kunnen hierbij driedimensionaal worden bekeken voor een beter inzicht in het project en daardoor minder kans op foutieve aansluitingen.

Onderstaande voorbeelden tonen hoe nauwkeurig en gespecificeerd de wanduitslag kan zijn: exacte maten, dilataties, typen bouwelement, stootvoegdikte, kimhoogte e.d.


wanduitslag of wandplan met calduran kalkzandsteen;
klik voor groter!:


wanduislag of wandplan met calduran lijmblokken;
klik voor groter!:


eenvoudige wanduitslag met A standaard formaat, B rechte passtuk, C schuin passtuk en D kimblok;
klik voor iets groter (xella):


Zie eventueel bij uitslag.