home  

discl. / ©, lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Toets een onderwerp in het zoekboxje, of
klik op één van de letters A..Z hierboven.


spacebox

 

spacebox

Spacebox was een merknaam van een lichtgewicht modulair systeem van semi-permanente of permanente bouweenheden, snel te realiseren, herplaatsbaar, een vrolijke noot in vaak saai woningland. De spacebox heeft een goed ontwerp. Door koppeling van de geprefabriceerde spaceboxen waren ook grote woningen mogelijk. 

Het Spacebox bouwsysteem is in 2003 ontworpen door Mart de Jong van ontwerpbureau De Vijf in Den Haag. Als eerste klant was studentenhuisvester Duwo sterk betrokken bij de ontwikkeling van de Spacebox.
Teksten van Spacebox: "Door de toepassing van hoogwaardige composieten is het gewicht extreem laag, te vergelijken met een auto met caravan. Daardoor wordt grondbewerking en fundering tot het minimale beperkt en is de box eenvoudig te vervoeren en te plaatsen. Het unieke plug & play systeem zorgt voor een razendsnelle (her-)plaatsing met lage kosten."
 "Spacebox heeft twee doelgroepen; de afnemer en de eindgebruiker. Van beide staan de eisen en wensen voorop. Het product is aanpasbaar voor elke toepassing en elke doelgroep. Wooneenheden in een enkele laag of in meerdere lagen, één of meer aaneengeschakelde kamers, grote of kleinere natte cellen, afgesloten of juist open trappenruimten, één kleur of juist allemaal verschillende kleuren, alles is mogelijk met Spacebox. Of het nu voor studenten is of voor ouderen, voor herstructureringsopgaven of voor bedrijfswoningen (bijvoorbeeld bij evenementen), Spacebox voorziet in uw vraag naar flexibele kwaliteitshuisvesting."

Spaceboxen staan of hebben gestaan in o.m. Amersfoort, Delft, Den Haag en Utrecht.

Termen als bouwmodule en bouweenheid worden ook wel voor een dergelijk systeem gebruikt. 


spaceboxen:


Foto's o.m. Duwo, Spacebox.

Voor vergelijkbare woonunits e.d. zie unitbouw, blokunit, woonunit, IFD, optoppen.