home

discl. / , lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ALL LIVES MATTER 

Groene biomassa volksverlakkerij 


deurstop, deurstopper, deurbuffer, deurvastzetter

 

deurstop, deurstopper

1. Ook: deurbuffer, deurdemper. De deurbuffer is het attribuut dat ervoor zorgt dat een deur niet openslaat: deze deurstopper houdt de deur tegen waardoor bv. de deurkruk niet tegen een ruit of de muur kan slaan. 
Er zijn modellen voor de vloer, voor de wand (laag) en voor de wand op bijna vloerhoogte, deurkrukhoogte of jashaakhoogte.
Ook is het mogelijk met de deurstopper de deur vast te zetten (deurvastzetter).


deurstoppers als bescherming van muur, raam e.d.
   


deurvastzetters, deurvangers:

deurvastzetter met vanghaak; bevestigen aan vloer; door de verlengde boom kan op het achteraan uitstekende deel worden geduwd (voet, hand) om de deurvastzetter te ontgrendelen (toolstation):


deurvastzetter met vanghaak; bevestigen aan wand of paaltje; verzinkt; duwen op de knop ontgrendelt de deurvastzetter; wordt geleverd met sluitoog (baptist): 


deurvastzetter met vanghaak; hoe wordt ontgrendeld? (deurvastzetter):let op: wordt verticaal gebruikt (
toolstation):


magnetische deurvastzetter, chroom mat, ook in messing en geplastificeerd in wit of donkerbruin verkrijgbaar (
toolstation):


eenvoudige deurvanger dreambaby (kinderveiligheidswinkel):


het stormhaakje, een eenvoudige deurvastzetter (
toolstation):


haakje met twee scharnierpunten, in verschillende uitvoeringen (retro deurbeslag):


Eng. doorstop, bumper


2. Ook: deurdemper. Een deurstopper in de vorm van het kleine kunststoffen (rubberen) schijfje of dopje aan de binnenkant van een kastje of op de muur (als stootbuffer voor de deurkruk) wordt deurstopper genoemd. 


deurdempertje voor kastdeurtjes e.d.


Eng. door silencer 


3. Deurklem. Attribuut waarmee men een deur klem zet zodat hij niet open of dicht waait. Deze deurstopper zorgt er dus voor dat een deur of raam niet verder opengaat dan de stand waarin je het tijdens het gebruik van de deurstopper op dat moment zet. 
Het bekende model is in de vorm van een wig en van verschillende materialen, maar er zijn er ook in kleurrijke kunststof fantasieuitvoeringen. Het apparaatje dat met de voet wordt ingedrukt en losgedrukt heet ook voetstop (eerste van rechts hieronder).


deurstopper als klemzetter

   


Eng. doorstop, door stopper


Foto's o.m. Interieurbeslag, Toolstation, Post en Eger, Destil, Hewi, Topcadeau, Fonq, 316l.nl, Deurvastzetter, Toolstation, Kinderveiligheidswinkel.
Zie ook deurdranger.