home  

discl. / , lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


canexel

 

canexel

Soms, per abuis: cannexel. Canexel is een direct gebruiksklare weerbestendige gevelbekleding op basis van geperste houtvezels welke voorzien is van een onderhoudsarme laklaag. De houtvezels zijn behandeld met o.m. lijm en paraffinewas. De laklaag is volgens de fabrikant zeer hard, neemt geen vocht op en trekt niet krom. Canexel wordt vaak bij caravans gebruikt, maar kan ook als gevelbekleding voor woningbouw en utiliteitsbouw worden toegepast. 

Canexel is in drie plankvarianten verkrijgbaar, alle met houtnerfstructuur en in een groot scala aan kleuren: 
Ridgewood, Ultra Plank (een dubbele schroot) en Ced'r Vue (een potdeksel-gevelbekledingspaneel, alleen voor horizontale verwerking).
Op het materiaal zelf wordt 25 jaar garantie gegeven, op de harde afwerklaag 15 jaar (die wordt niet altijd gehaald; het materiaal moet blijkbaar toch af en toe behandeld worden).
De naam Canexel staat voor "Canadian Excellence". en werd voor het eerst gebruikt in 1983. Vr die tijd heette het Masonite Canada.

Een alternatief voor Canexel is de Duafort Rabat: "Door de unieke dikte van 10 mm past deze achter het kozijn; Duafort kan gebruikt worden voor het vervangen van Canexel omdat deze dezelfde dikte hebben." (Meer info bij Profex gevelbekleding.)


voorbeeld van een structuur van canexel (euro-recreatiebouw):


De folder van LP-Corp Siding products.

Met dank aan Bremers houthandelCanexel.
Verg. miratec.