nobre cál halfverharding (let op: gegevens van de leverancier)
Voor het aanleggen van een fiets- of wandelpad, een parkeerterrein, bospad of andere recreatieve paden is halfverharding een goede keus. Halfverharding zorgt ervoor dat uw pad één is met de natuur en tegelijkertijd toch stevig genoeg om erover heen te lopen, fietsen of rijden. Nobre Cál is een fijnkorrelig breekmateriaal dat zeer geschikt is als halfverharding. Het is 100% natuurlijk en heeft ook deze natuurlijke uitstraling. Wanneer u kiest voor Nobre Cál bent u verzekerd van een 100% natuurlijk product dat dankzij zijn hardheid uitstekend berijdbaar is.

Wat is Nobre Cál?
Nobre Cál is een fijnkorrelig breekmateriaal afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente. Het heeft een hoog gehalte calciumcarbonaat. Nobre Cál is een restproduct uit de steengroeve en daarom een duurzaam product. Het is een hard product en wordt daarom op vele manieren toegepast. Zo kunt u het uitstekend gebruiken voor wandel- of fietspaden, maar ook voor parkeerplaatsen of golfbanen. 

Waarom Nobre Cál als halfverharding?
- 100% natuurlijk product
- geen onkruid
- zeer hoge hardheid
- onderhoudsarm
- natuurlijke kleur
- waterdoorlatend

De voordelen van Nobre Cál als halfverharding
Wanneer u kiest voor Nobre Cál als halfverharding voor uw pad, parkeerplaats of erfverharding, brengt dat vele voordelen met zich mee. Door de natuurlijke kleur van het product, geeft Nobre Cál je pad een natuurlijke uitstraling. Ook is Nobre Cál een duurzaam product en 100% natuurlijk. Onkruid en algvorming krijgen weinig tot geen kans wanneer u kiest voor Nobre Cál. Dat maakt chemische onkruidbestrijding overbodig en dat is weer goed voor het milieu. Bovendien is Nobre Cál zeer onderhoudsarm en zijn vanwege de hardheid van het materiaal paden waarbij Nobre Cál is toegepast, makkelijk te berijden door rolstoelen, fietsen of auto's, zonder dat het pad daaronder te lijden heeft.

Aanleg van Nobre Cál
De aanleg van Nobre Cál verdient extra aandacht. Als Nobre Cál op de juiste wijze wordt aangebracht, dan blijven er geen plassen staan op het materiaal als het geregend heeft. Zo moet het pad op één oor liggen (op het afschot naar de linker- of rechterzijde) of tonrond (een bolling in het pad). Daarnaast is opsluiting verstandig, zodat het pad zwaar en intensief belast kan worden. Wat ook belangrijk is bij de aanleg van Nobre Cál is een vaste stabiele ondergrond. Vervorming van het materiaal wordt zo voorkomen.

Nobre Cál: de specificaties
Nobre Cál bestaat voor 98% uit Calciumcarbonaat (CaCo3), voor 1% uit Magnesiumcarbonaat(MgCo3) en voor 1% uit vocht (H2O). 
Nobre Cál is een gecertificeerd product en goedgekeurd door middel van grondonderzoek. 
Besluit Bodemkwaltiteit BRL SIKB 1001 uitgevoerd door bodemkwaliteitsbureau Grondslag.
Producent CE gekeurd EN 12620:2002-09.

Een vergelijking van halfverharding met grauwacke, graustabiel, nobre cál, schelpen en lavagruis is te vinden bij halfverharding.


klik op de meeste afbeeldingen voor groter!

aanleg halfverharding (
nobre cál):


wandel pad met
nobre cál; klik voor groter:


bermverharding met nobre cál; klik voor groter: