home  meewerken?

discl. / , lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
stikstofcrisis en oplossingen


vierseizoenenpui

 

vierseizoenenpui

Een vierseizoenenpui is de treffende benaming voor een pui die volledig bestaat uit deuren en daarmee voor elk seizoen een juiste opening kan bieden.

Harmonicapui
"Architecten ontwerpen graag moderne ruimtes met veel licht. Hiervoor is een harmonicapui (vouwwand) uitermate geschikt. De wand kan zowel naar links als naar rechts worden opgeschoven of gevouwen en bij grotere wanden kan dit gelijktijdig naar beide zijden. Met een harmonicapui kan letterlijk de hele wand worden weggeschoven om volledig van terras, balkon of tuin te genieten. Maar ook wanneer de pui gesloten is, haalt men door de grote glasoppervlakken het buitengevoel naar binnen."

Vaste deurenstijlen
Een vierseizoenenpui behoeft geen harmonicapui te zijn: wanneer de gehele pui bestaat uit deuren die aan vaste stijlen zijn bevestigd, kunnen alle deuren open en ontstaat toch het ruimtelijke gevoel (onderste foto). Het voordeel van een dergelijke pui is dat er niet zoveel "geschoven" hoeft te worden met de deurenpartij, zeker als na een aantal jaren dat schuiven wat moeilijker gaat. Een nadeel van de pui met "vaste deuren" is dat de deuren een aardig deel van het terras beslaan wanneer ze alle geopend zijn; een wat groter terras is in dit geval aan te bevelen.


klik op de afbeeldingen voor groter

vierseizoenenpui, eerste afbeelding geheel gesloten, tweede geheel geopend (hmb profit locks & tools):


de vele mogelijkheden van de vierseizoenenpui (hmb profit locks & tools):


vierseizoenenpui (h. van den boogaard ijzerwaren - bouwbeslag - gereedschappen):


"vierseizoenenpui" met deuren aan vaste stijlen (project aanbouw, zie ook bij lichtstraat; bnla architecten):


Aangehaalde tekst van bnla architecten.