home  meewerken?

discl. / , lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
stikstofcrisis en oplossingen


renovatieprofiel, raamkozijn, t-profiel bij dakpannen

 

renovatieprofiel

Renovatieprofiel heeft meer betekenissen:


1. Ook: blokprofiel. Een renovatieprofiel is een kunststof of aluminium kozijn, meestal een raamkozijn, met een verdiept liggend profiel dat een betere uitstraling geeft dan een vlakliggend profiel. Het renovatieprofiel is (uiteraard) uitermate geschikt bij renovaties omdat het meer past bij de oudere, karakteristieke gebouwen; een vlakliggend profiel zou duidelijk misstaan. Ook bij nieuwbouw is een blokprofiel te prefereren boven een vlakliggend profiel dat vaak een goedkoop uiterlijk heeft.
Een ander voordeel van een renovatieprofiel kan zijn dat er minder afwerking nodig is bij de renovatie omdat bij bepaalde merken de profielbreedte van een "oud" profiel is aangehouden.
Ook de term Holland profiel wordt gebruikt voor een naar voren liggend profiel en is daarom ook van toepassing op het renovatieprofiel.


renovatieprofiel,
kunststof:


renovatieprofiel
aluminium raamkozijnen, reynaers classic slimline, woontorens little c, coolhaven, rotterdam (reynaers aluminium, hermeta gevelbouw):


renovatieprofiel aluminium kozijnen (reynaers aluminium):


renovatieprofiel, kunststof, kozijn met te openen raam:


renovatieprofiel, kunststof met te openen raam:


het fraaie resultaat van renovatieprofielen (hier in aluminium, nieuwbouw); 
natuurlijk, smaken verschillen, maar het is wel wat anders dan die lelijke vlakliggende kunststof en aluminium kozijnprofielen: 


2. Een renovatieprofiel is een tochtprofiel dat vaak bij renovaties wordt toegepast, bijvoorbeeld omdat het een forse kier overbrugt of goed past in de oude gefreesde gleuf in het houten kozijn.


renovatieprofiel, profiel is 16 mm breed, zelfklevend, op rol van 80 m (dg rubber holland, zoek op profiel):


renovatieprofiel solid seal renovatie, profiel is 17 mm breed, bevestiging door nieten of dubbelzijdige montagetape (luchtdichtshop):


3. Een renovatieprofiel is de benaming voor een RVS opstaand omgekeerd T-profiel als aansluiting tussen oude en nieuwe dakpannen (een soort smalle verholen goot). 
Afbeelding Wienerberger.