home  

discl. / ©, lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Toets een onderwerp in het zoekboxje, of
klik op één van de letters A..Z hierboven.


kozijnvulling

 

kozijnvulling

Soms: paneelvulling. Kozijnvulling is de beplating binnen het kozijn van een raam of deur, ook bij een borstwering tussen de vloer tot onderzijde raam. Meestal is de kozijnvulling afgestemd op het materiaal van het kozijn. Vaak is (dubbel)glas de kozijnvulling. In veel gevallen zal een deel van een ander materiaal zijn, bijvoorbeeld hout of kunststof, als een dicht paneel.

"In de kunststof kozijnenindustrie kunnen twee soorten materialen worden toegepast om een dicht paneel te creëren of een deur te vullen: paneelprofielen en sandwichpanelen.
Paneelprofielen zijn kunststof panelen door en door gekleurd. In de kozijnenindustrie worden verschillende kleuren gebruikt. Deze kleuren wordt verkregen door bv. een Renolit folie te ommantelen over 1 of 2 zijden van deze profielen. De paneelprofielen zijn hol waardoor de isolatiewaarde (U-waarde) 2,0 W/m2K is. Deze isolatiewaarde wordt bereikt omdat de paneelprofielen altijd in een kozijn worden opgesloten. 
Sandwichpanelen zijn ook een mogelijkheid. Er zijn veel verschillende sandwichpanelen kozijnvullingen: PVC, HPL, aluminium, maar ook bv. Renolit. De vulling van de sandwichpanelen is bv. geëxtrudeerd polystyreenschuim (xps) 1,35 kg/m3, met een mantel van PVC-platen van bv. 1,5 mm. De meest voorkomende sandwichpanelen voor kunststof kozijnen zijn de tweezijdige PVC-panelen van 24 mm, de éénzijdig Renolit en éénzijdig PVC."

Toepassingen van kozijnvullingen zijn o.m. borstweringen, deurvullingen, kozijnvullingen, dakkapellen, woningbouw, utiliteitsbouw, unitbouw.


paneelprofiel:


sandwichpanelen:


Informatie van o.m. Milin kozijnvulling.