GroenLinks en de dwingelandij, geen sprookje of vrolijk kinderverhaal (een kritisch artikel)


Ja, het lijkt anders, maar ook dit heeft met bouwen te maken: waarom GroenLinks (en sommige andere partijen) een dictatuur wil en daarmee het bouwen van o.m. woningen lange tijd tegen kan houden 

GroenLinks laat duidelijk haar dwingelandij gelden. GroenLinks en de maakbare wereld, maar alleen als die aan haar heilige ideeën voldoet:

Het wonderlijkst is dat GroenLinks andere partijen meekrijgt in haar dwangmatige denkbeelden, bijvoorbeeld in Rotterdam waar de twee grootste partijen (Leefbaar Rotterdam en VVD) niet in het gemeentebestuur kwamen en GroenLinks wel. 
In veel gemeenten heeft GroenLinks geen meerderheid en treden andere partijen met GroenLinks op. Een stem op die partijen is dus óók een stem op GroenLinks en haar dwingelandij.
In de gemeente Utrecht zijn het déze partijen die gezamenlijk om zich heen slaan (2022):

Toch, even voor de duidelijkheid: elke dictatuur is afkeurenswaardig, van rechts maar ook van een GroenLinkse dwingelandij hebben we hopelijk voldoende slechte voorbeelden ervaren.

Waar kan een normaal, politiek naar links neigend persoon, of je nou arbeider, bureau-ambtenaar of beleidsadviseur bent, nog op stemmen zonder te vallen in de kuil van GroenLinks?
Tsja, dat mag ieder gelukkig nog voor zichzelf uitmaken. Probeer in ieder geval het GroenLinkse motto "ik wil niet dit-of-dat, dan mag jij het ook niet" te vermijden...


Kanttekeningen