GroenLinks en de bizarre dwingelandij, geen sprookje of vrolijk kinderverhaal (een kritisch artikel)


Ja, het lijkt anders, maar ook dit heeft met bouwen te maken: waarom GroenLinks (en sommige andere partijen) een dictatuur wil en daarmee het bouwen van o.m. woningen lange tijd tegen kan houden.  GroenLinks/PvdA vindt de wereld maakbaar, maar alleen als die wereld uitsluitend aan al haar heilige ideeën voldoet. Arrogantie en machtswellust doordrenken haar plannen.Het is al erg genoeg dat er bijna nergens meer woningen gebouwd mogen worden door de milieu-lobby van vooral GroenLinks en PvdA, maar die partijen én D66, ChristenUnie en Student&Starter willen nu ook OVERAL BETAALD PARKEREN, IN DE GEHELE GEMEENTE UTRECHT, ook waar dat helemaal niet nodig is en ook nog zonder enige vorm van overleg. 
 
De dwingelandij van GroenLinks neemt bizarre vormen aan. 


GroenLinks laat duidelijk haar dwingelandij merken. GroenLinks en de maakbare wereld, maar alleen als die aan haar heilige ideeën voldoet:

Het wonderlijkst is dat GroenLinks andere partijen meekrijgt in haar dwangmatige denkbeelden, bijvoorbeeld in Rotterdam waar de twee grootste partijen (Leefbaar Rotterdam en VVD) niet in het gemeentebestuur kwamen en GroenLinks wel. 
In veel gemeenten heeft GroenLinks geen meerderheid en treden andere partijen met GroenLinks op. Een stem op die partijen is dus óók een stem op GroenLinks en haar dwingelandij.
Toch, even voor de duidelijkheid: elke dictatuur is afkeurenswaardig, of die nu als basis rechtse, linkse of gelovige denkbeelden heeft. Van een GroenLinkse dwingelandij ervaren we dagelijks voldoende schrijnende voorbeelden.

Waar kan een normaal, politiek naar links neigend persoon, of je nou arbeider, bureau-ambtenaar of beleidsadviseur bent, nog op stemmen zonder te vallen in de kuil van GroenLinks?
Tsja, dat mag ieder gelukkig nog voor zichzelf uitmaken. Probeer in ieder geval het GroenLinkse motto "ik wil niet dit-of-dat, dan mag jij het ook niet" te vermijden...


Kanttekeningen