folly's, voorbeelden


Engelse folly's

De eerste folly in Engeland is de Dorische tempel in Hagley Park van de architecten Stuart en Revett, 1758:In Harden Grange:


In Sharp Whitton:In Cavenham:Folly garden van Bridgemere:


Een onbekende:Folly's zijn soms ook te koop...


Bij Brampton Willows deze folly van 7 voet diameter en 12 voet hoog, met een stalen skelet, een eiken vloer en een stalen dak onder de kantelen.
Bij de ooit bestaande site Historic Tile was deze "14de-eeuwse kapel ru´ne" te koop:Nederlandse folly Molenstein in Driebergen-Zeist


Molenstein is in 1610 gebouwd als boerenhofstede en werd in 1860 omgetoverd tot folly. Als project van het Restauratiefonds is de folly gerestaureerd.
Nederlandse folly in een tuin van een tuinder in Monster 

Deze folly stelt de ru´ne van kasteel Polanen voor, dat echter veel groter was en op een andere plek. Toch heeft het de romantische uitstraling van een echte ru´ne. (Foto uit het boek "Een toekomst voor kasteelru´nes" van Cultureel Erfgoed):Belgische folly Eben-Ezer, in Eben-Emael (Luik), van Robert Gacet


Dit bouwwerk beantwoord niet helemaal aan een folly wellicht, maar het is zo zonderling en wonderlijk en fraai dat het hier absoluut een plaats verdient.

  Zie ook folly.