home  

discl. / ©, lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Toets een onderwerp in het zoekboxje, of
klik op één van de letters A..Z hierboven.


staalplaatbetonvloer

 

staalplaatbetonvloer

Een staalplaatbetonvloer is een systeemvloer in de vorm van verloren bekisting waarbij de trapeziumvormige geprofileerde staalplaat als mal dient voor de in het werk te storten betonvloer. 
Staalplaatbetonvloeren worden vaak toegepast voor dragende verdiepingsvloeren bij stalen skeletbouw. De staalplaten zijn meestal sendzimir verzinkt. Door het toepassen van lichtgewicht beton kan een redelijk lichte vloer ontstaan. Staalplaatbetonvloeren zijn zeer geschikt voor renovaties. De vereiste brandweerstand kan verzekerd worden door het plaatsen van extra wapening in de ribben. Er zijn verschillende typen staalplaatbetonvloer, in diverse dikten en grootte en vormen van de rib.

De maximale overspanning in de breedte is afhankelijk van het type plaat. Sparingen kunnen toegepast worden met behulp van raveelbalken.

"De staalplaten zijn eenvoudig te leggen. Indien de platen tijdens de uitvoeringsfase beloopbaar zijn, is het bovendien mogelijk meerdere verdiepingen tegelijkertijd (zonder onderstempeling) voor te bereiden alvorens het beton wordt gestort."


geïsoleerde staalplaatbetonvloer op-deck® (reppel bouwspecialiteiten):


staalplaatbetonvloer hody® (reppel bouwspecialiteiten):


staalplaatbetonvloer, principedetail;
klik voor groter:


staalplaatbetonvloer, lichtgewicht, cofraplus-ls, argex en arval (argex):


Zie voorbeelden van verloren bekistingen (staalplaatbetonvloer).

Met dank aan o.m. Argex en Reppel Bouwspecialiteiten.

Eng. composite decking