home  

discl. / ©, lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Toets een onderwerp in het zoekboxje, of
klik op één van de letters A..Z hierboven.


sarking

 

sarking, sarkingmethode

Ook: sarkingdak. "Het Sarking systeem is een thermische isolatiemethode voor hellende daken waarbij de stijve isolatieplaten bovenop de kepers of spanten worden aangebracht. Bij renovaties laat dit systeem toe het dak te isoleren/renoveren zonder de binnenafwerking te moeten verwijderen." 

Isotec was "een composietsysteem samengesteld uit een hard polyurethaanschuim met een hoge dichtheid en een hoog isolerend vermogen, bekleed met een cacheerlaag in gelakt, gewafeld aluminium. Met het Isotec-systeem kunt u de volledige klassieke isolatiefasen in één keer uitvoeren: het onderdakscherm, de thermische isolatie, de belatting en ribbe-latting, de versteviging van de structuur en het dampscherm."

Naast PUR als isolatiemateriaal zijn er ook sarking-daksystemen met XPS en schuimglas (cellenglas, cellulair glas, CG).


sarking, bevestigen daksysteem:


zijaanzicht van een sarking daksysteem:


sarking, bevestigen daksysteem en dakpannen:


het principe van de dakopbouw met waterkerende, dampopen onderdakfolie; "koramic onderdakfolie: waterkerende, dampopen membramen voor toepassing op hellende daken en aan gevels met dakpannen; de folie breng je direct aan op het dakbeschot of op de tengels"; 
klik voor groter (wienerberger koramic onderdakfolie):


Afbeeldingen en tekst van Isotec België en Wienerberger (Koramic). Een andere leverancier is Recticel Powerroof (sarking-dak zonder panlatten).

Verg. sandwichpaneel.