home  

discl. / ©, lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
klik op één van de letters A..Z hierboven.


noppenfolie

 

noppenfolie

1. Noppenfolie is een polyetheenfolie (een HDPE-folie) die goed inzetbaar is als werkvloer en bodemafsluiter en die direct toegepast kan worden op elke draagkrachtige ondergrond. "Deze werkvloer kan bijvoorbeeld een traditionele werkvloer uit stampbeton vervangen. Noppenfolie voorkomt dat de naderhand te storten beton in contact komt met de ondergrond, waardoor geen water aan het beton wordt onttrokken. Deze polyetheen noppenbaan is zeer makkelijk en direct verwerkbaar vanaf de rol. U bespaart op arbeidstijd en materiaalkosten."

Documentatie noppenfolie werkvloer (Mavotrans productlink)


noppenfolie als werkvloer of als bodemafsluiter onder de wapening; klik voor de productlink (mavotrans):


Funderingsbescherming
Noppenfolie beschermt ook de fundering tegen vocht- en grondwerking. De noppenstructuur biedt enige thermische isolatie en beluchting in één toepassing (de noppen naar de fundering gekeerd). Noppenfolie kan op eenvoudige wijze mechanisch worden bevestigd aan de ondergrond. Bevestigingslijsten en montagekappen zijn als toebehoren leverbaar. Zonder mechanische beschadigingen is noppenfolie minimaal 30 jaar bestand tegen veroudering.


noppenfolie als bescherming tegen vocht- en grondinwerking van de fundering (mavotrans):


De etymologie van de term nop is niet duidelijk. Nop is ook een "pluisje", maar onder invloed van het woord "knop" ontstond in de 19e eeuw een nieuwe betekenis "rond uitsteeksel op een oppervlak", zoals op de onderkant van voetbalschoenen; bron Etymologiebank.


2. Noppenfolie is de benaming van een folie die toegepast wordt bij bijvoorbeeld de aanleg van vloerverwarming. De noppenfolie fungeert als hulpmiddel bij het leggen van het patroon van de leidingen en bij voorkeur ook waar de leidingen in kunnen "klikken" zodat ze niet omhoog gaan staan. 
De noppenfolie is verkrijgbaar met en zonder thermische isolatie. Het materiaal is bijvoorbeeld polyetheen (afbeelding) of polystyreen.


noppenfolie bij vloerverwarming;
klik voor groter (vloerverwarming begetube)


1. vlakke isolatieplaat
2. noppenfolie
3. randisolatie
4. alpex-duo buis diameter16 mm

3. Noppenfolie is een soort sandwich-folie met luchtbellen erin, de bekende "luchtkussenfolie". Deze folie wordt toegepast voor bijvoorbeeld isolatiedoelen, zelfstandig of als onderdeel van een isolatiedeken.


noppenfolie, luchtkussenfolie (graafland):


noppenfolie als onderdeel van een isolatiedeken;
klik voor groter (haveka bouwproducten):