home  meewerken?

discl. / ©, lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Toets een onderwerp in het zoekboxje, of
klik op één van de letters A..Z hierboven.


klimbeveiliging

 

klimbeveiliging

1. Beter: anti-klimbeveiliging. Een klimbeveiliging is een attribuut voor inbraakpreventie waarmee ontmoedigd wordt dat bv. op een muur of woning geklauterd wordt. Naast prikkeldraad en ingemetselde stukken glas bestaan er ook speciale voorzieningen voor anti-klim en daarmee ook anti-inbraak.

Kijk eventueel bij vogelwering voor soortgelijke materialen tegen bezoek van vogels (vooral om vogelpoep e.d. te vermijden). 


klik op de afbeeldingen voor groter

klimbeveiliging; anti-klimstrip pointflex, rvs, ook golvend toe te passen (
tilmar bouwspecials):


klimbeveiliging, pointstrip, grijs kunststof (polypropyleen, pp) basismaat b*l*h 75*610*17mm, gemakkelijk snijdbaar in juiste formaat en buigbaar,ook golvend toe te passen, montage door spijkers of schroeven (tilmar bouwspecials):


klimbeveiliging, "kroonjuweel" (foto joostdevree):


klimbeveiliging bij 't zonnehuis in amsterdam (wellicht ooit aangebracht omdat het gebouw lange tijd heeft leeg gestaan?; de pinnen zitten waarschijnlijk te laag om als vogelwering te dienen dus anti-klim lijkt het doel; de naar boven en onder wijzende, gebogen pinnen passen wel goed bij de tandlijst eronder):


Leveranciers van klimbeveiliging zijn o.m. Nedsale en Tilmar Bouwspecials.


2. Ook: anti-valbeveiliging. Klimbeveiliging of valbeveiliging omvat de hulpmiddelen die de veiligheid garanderen van de persoon die bijvoorbeeld een gebouw, dak, mast of beklimt.