home  

discl. / , lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Toets een onderwerp in het zoekboxje, of
klik op n van de letters A..Z hierboven.


kimblik

 

kimblik

Kimblik is te beschouwen als een stalen voegenband of zwelstrip, vaak toegepast bij plaatsen waar vocht een probleem kan vormen. 
Een goed kimblik:
- dicht stortnaden, kimnaden en krimpvoegen
- kan zowel horizontaal als verticaal worden toegepast 
- kan eventueel drukkend water weerstaan. 

Door middel van beugels wordt het kimblik op de bovenwapening van de vloer of de fundering geplaatst, minimaal 30 mm in het
beton (het type draadbeugel is afhankelijk van de toepassing). 
Met een klemstrip, clip of klemplaat wordt het kimblik aan elkaar verbonden. 

Kimblik CEMflex en CEMflex L zijn van verzinkt staal en voor een betere hechting met het beton voorzien van "een speciale minerale laag met actieve waterstop functie. De laag reageert alleen met cementwater, niet met gewoon (regen)water en heeft een zelfherstellend vermogen. Dankzij deze eigenschap dicht het CEMflex kimblik af tot 8 bar waterdruk."

 in een L-vormige en een rechte uitvoering. De rechte uitvoering is bij rondingen en hoeken gemakkelijk in de gewenste vorm te buigen. De L-vormige uitvoering is door de voet eenvoudig op de wapening te plaatsen.
"Het CEMflex kimblik is verzinkt staal met 

Kimblik Denesteel is vervaardigd van gegalvaniseerd staal met een dikte van 0,6 mm, een hoogte van 15 cm en een lengte van 2 m. De metalen plaat is aan beide zijden voorzien van een 0,3 mm dikke elastische bitumen-butylrubber bekleding. 

Kimblik Hakron Q1 is een combinatie van het krimpvoegenblik en Fumax Q zwelband (zwelvermogen tot 500 %). "Hiermee is een kimopstorting niet langer noodzakelijk. Door de zwelband is een instortdiepte van ongeveer 30 mm voldoende. De Fumax kimblikken zijn 150 mm hoog, 0,75 mm dik. En uiteinde is voorzien van een strookje Fumax Q, waardoor de kimblikken met een overlap van tenminste 100 mm waterdicht te koppelen zijn. Het Fumax kimblik laat zich eenvoudig in elke gewenste hoek of bocht zetten. Met de speciale montagebeugel en koppelclip worden de Q1 kimblikken op de wapening gezet en onderling gekoppeld. De Fumax kimblikken zijn leverbaar in rollen van 20 meter of platen van 2 meter."

Kimblik ACW is waterkerend voegenband van staal, met eventueel zwelrubber voor de onderzijde. Een rol omvat 30 m kimblik van 20 cm hoog en 0,6 mm dik.


werking kimblik en tegenhouden van water;
klik voor de productlink (mavotrans):


kimblik cemflex L-vorm (
mavotrans):


kimblik cemflex recht (
mavotrans):


kimblik easy (hakron):


kimblik q1 (hakron):


kimblik voegenband staal, eventueel met zwelband:


kimblik traditioneel, geplooid:


kimblik, traditioneel, geplooid:


Documentatie
- Hakron kimblik Q1

- Mavotrans kimblikken CEMflex en toebehoren (Mavotrans productlink)

- Denesteel kimblik

Met dank aan o.m. Mavotrans, Hakron.