home  doneren?

discl. / , lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Toets een onderwerp in het zoekboxje, of
klik op n van de letters A..Z hierboven.


kimblik

 

kimblik

Kimblik is te beschouwen als een stalen voegenband of zwelstrip, vaak toegepast bij plaatsen waar vocht een probleem kan vormen. Goed kimblik dicht stortnaden, kimnaden en krimpvoegen, kan zowel horizontaal als verticaal worden toegepast en kan eventueel drukkend water weerstaan. Kimblik Duxpla L weerstaat 2 bar waterdruk; "hiervoor dient de overlap (ca. 50 mm) te worden afgedicht met Mavotrans montagelijm of Duxpa-zwelpasta".
Door middel van beugels wordt het kimblik op de bovenwapening van de vloer of de fundering geplaatst. Met een klemstrip, clip of klemplaat wordt het kimblik aan elkaar verbonden.

Kimblik Denesteel is vervaardigd van gegalvaniseerd staal met een dikte van 0,6 mm, een hoogte van 15 cm en een lengte van 2 m. De metalen plaat is aan beide zijden voorzien van een 0,3 mm dikke elastische bitumen-butylrubber bekleding. 

Kimblik Duxpla en Duxpla L zijn van sendzimir verzinkt staal en verkrijgbaar in een uitvoering die gecoat is met een laag bitumen, in een L-vormige en een geplooide uitvoering. Gemakkelijk zijn de voorgeboorde gaten waarmee het aan de wapening kan worden vastgezet.

Kimblik Hakron Q1 is een combinatie van het krimpvoegenblik en Fumax Q zwelband (zwelvermogen tot 500 %). "Hiermee is een kimopstorting niet langer noodzakelijk. Door de zwelband is een instortdiepte van ongeveer 30 mm voldoende. De Fumax kimblikken zijn 150 mm hoog, 0,75 mm dik. En uiteinde is voorzien van een strookje Fumax Q, waardoor de kimblikken met een overlap van tenminste 100 mm waterdicht te koppelen zijn. Het Fumax kimblik laat zich eenvoudig in elke gewenste hoek of bocht zetten. Met de speciale montagebeugel en koppelclip worden de Q1 kimblikken op de wapening gezet en onderling gekoppeld. De Fumax kimblikken zijn leverbaar in rollen van 20 meter of platen van 2 meter."

Kimblik ACW is waterkerend voegenband van staal, met eventueel zwelrubber voor de onderzijde. Een rol omvat 30 m kimblik van 20 cm hoog en 0,6 mm dik.


kimblik duxpla L (mavotrans):


kimblik duxpla (mavotrans):


kimblik easy (hakron):


kimblik q1 (hakron):


kimblik voegenband staal, eventueel met zwelband:


kimblik traditioneel, geplooid:


kimblik, traditioneel, geplooid:


Documentatie
- Hakron kimblik Q1

- Mavotrans Duxpla en Duxpla L

- Mavotrans Dinatex kimblik

- Denesteel kimblik

Met dank aan o.m. Mavotrans, Hakron.