home  meewerken?

discl. / , lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
stikstofcrisis en oplossingen


kerntrekbeveiliging, anti-inbraak

 

kerntrekbeveiliging

Kerntrekbeveiliging is een manier om sloten te beveiligen tegen inbraak. Kerntrekbeveiliging behoort tot het hang- en sluitwerk en wordt toegepast om de inbraakmethode "kerntrekken" tegen te gaan. Bij kerntrekken wordt de kern van het slot uitgeboord en uit het slot getrokken.
Tegen kerntrekken kan beveiligd worden door het beslag aan te passen (veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging, "kerntrekbeslag") of door de cilinder te vervangen door een anti-kerntrek-cilinder.

Kerntrekbeslag
Het veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging is voorzien van een hardmetalen bescherming, die bescherming biedt tegen kerntrekken. Veiligheidsbeslag voorzien van kerntrekbeveiliging is momenteel de beste bescherming om het forceren van de cilinder tegen te gaan. Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging voorzien van een SKG*** keurmerk kan een minimale uittrekkracht van 15kN weerstaan (1500 kg).
Een buitendeur met kerntrekbeveiliging bestaat uit een veiligheidsbuiten- en binnenschild/rozet. Aan de buitenkant van de deur bevindt zich zichtbaar op de plaats van de cilinder de kerntrekbeveiliging. Het buitenschild of buitenrozet wordt verder altijd van binnenuit blind gemonteerd op de deur, dat wil zeggen zonder zichtbare schroeven.

Anti-kerntrek-cilinder
Ook kan uitsluitend de cilinder vervangen worden door een anti-kerntrek-cilinder. Een deurdikte van 40 mm of kleiner is "standaard". Bij een dikte groter dan 40 mm moet de cilinder verlengd worden; de cilinder mag aan de buitenzijde niet meer dan 3 mm buiten het schild uitsteken.


axa curve s veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging (sloterop):


afmetingen van cilinders van cilindersloten, A=buitenzijde, B=binnenzijde;
klik voor groter (veiligheids-sloten):


pdf met cilindermeter/bestellijst voor het cilinderslot (nemef):


filmpje over het vervangen van een cilinder van een cilinderslot (veiligheids-sloten):


nemef kerntrekbeveiliging "pinnen" (veiligheids-sloten):


Met dank aan Kerntrekbeveiliging.eu, Sloterop, Veiligheids-sloten en Ten Hulscher.

Eng. anti-snap cylinder, anti-snap door cylinder (snap resistent cylinder, lock snapping prevention, cylinder snapping prevention, anti lock snapping, anti snap lock)