home  

discl. / ©, lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Toets een onderwerp in het zoekboxje, of
klik op één van de letters A..Z hierboven.


Glas, soorten glas van Steinfort

 

glas, glassoorten per toepassing *)

Alles over glas: soorten glas (van Steinfort), per toepassing

Decoratief glas

Elke woning heeft wel een ruimte waar u graag licht binnenlaat, maar waar u niet op inkijk zit te wachten. Wij bieden een zeer grote verscheidenheid aan motieven en kleuren in glas.. Decoratief glas biedt in de eerste plaats een zeer hoogwaardige warmte-isolatie, die aan de huidige en toekomstige eisen voldoen en waar een raam de esthetische functie vervult. Voorbeelden hiervan zijn entreepartijen of ramen van badkamers en toilet.

Geluidwerend glas

Lawaai kan het wooncomfort en daarmee uw gemoedsrust bederven. Verkeerslawaai, overkomende vliegtuigen, langs denderende treinen, luide muziek. Met dit soort glas kan u het lawaai dat van buitenaf uw woning binnendringt terugbrengen tot een niet meer storend niveau. Geluidsgolven dringen het makkelijkst binnen door onderbrekingen in de gevel zoals ramen. Geluidsisolatie van de ramen levert dan ook veel op. Elke type geluid heeft zijn eigen frequentie golven die op verschillende manieren gedempt moeten worden. Laat u, als u last heeft van lawaai, altijd goed informeren welk soort glas voor u het beste is zodat het geluid tot een voor u normaal en prettig niveau terug gebracht kan worden.

Veiligheid glas

Uw woning wordt een stuk veiliger het voorkomt persoonlijk letsel bij onverhoopte breuk omdat er geen gevaarlijke glassplinters vrijkomen, of omdat de ruit uiteenvalt in duizend stukjes waaraan u zich nauwelijks kunt verwonden. Bovendien biedt het een extra preventie tegen inbraak. Een oplossing die voor uw veiligheid en/of beveiliging zorgt. Overal waar glas tot op de vloer komt is veiligheidsglas vereist zoals in serres, dakramen en entreepartijen.

Brandwerend glas

De naam zegt het al brandwerend met toch de eigenschappen van normaal glas.

Gecoat glas

Gecoat glas wordt veel bij bedrijven toegepast om toch veel licht van buitenaf binnen te krijgen. Tevens wordt hierbij het felle zonlicht en inkijk van buitenaf geblokkeerd. Hierbij is de mogelijkheid aanwezig om de kleur van de coating aan te passen aan het gebouw waardoor de ramen en deuren in de gevel mooi tot hun recht komen.

Warmte reflecterend glas HR+ en HR++

Bij de huidige energienormen voor gebouwen is HR-glas onvermijdelijk. Een uiterst dun metaallaagje zorgt er voor dat warmte de woning niet verlaat maar teruggekaatst wordt. Er is een uitstekende balans gevonden in het onbelemmerd zicht, het buiten houden van kou en het binnenhouden van warmte. Bij HR-glas is het binnenblad aan de spouwzijde voorzien van een of meerdere flinterdunne nagenoeg onzichtbare metaallaagjes.                    


*) Bron: Steinfort