home  

discl. / ©, lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Toets een onderwerp in het zoekboxje, of
klik op één van de letters A..Z hierboven.


betonsegmentpaal

 

betonsegmentpaal

De betonsegmentpaal is een uit geprefabriceerde gewapende betonelementen opgebouwde paal. Door de segmenten zijn deze palen geschikt bij beperkte werkhoogte en moeilijk toegankelijke plaatsen. De paal wordt ingedreven door een kleine heimachine met een relatief klein valblok met een speciale verende heimuts.  Het heiblok maakt wel enig lawaai en geeft wat trillingen.

Schroef-verbinding
Elk betonsegment bevat een doorlopende centrale wapeningsstaaf met schroefdraad. Door middel van deze schroefdraad worden de elementen onderling gekoppeld, zodat een paal met doorlopende wapening ontstaat. De verbinding kan drukkrachten, trekkrachten en momenten opnemen. Om corrosie tegen te gaan kan de schroefdraadverbinding van de omgeving worden geïsoleerd door middel van een vetomhulling en een afdichtingsring."

Bus-verbinding (manchet-verbinding)
"De hoogwaardig beton segment heipaal is een paal opgebouwd uit geprefabriceerde betonnen segmenten van hoge sterkteklasse (B55 of B75). Deze segmenten worden onderling verbonden door middel van een stalen bus. De stalen bus wordt met behulp van een speciale kleminrichting op het paalsegment geperst, zodat een klemmende verbinding ontstaat."

De betonsegmentpaal is een voorbeeld van paalfundering.


betonsegmentpaal, sv-paal,
schroef-verbinding (walinco):


betonsegmentpaal,
bus-verbinding, manchet-verbinding (walinco):


Documentatie

- Infoblad betonsegmentpaal van Walinco


Zie ook beton, buissegmentpaal, koppelpaal en voorbeelden paalfundering (betonsegmentpaal).

Eng. sectional concrete pile