home

discl. / ©, lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


steenstrips

 

Advertentie:

steenstrip

Steenstrips zijn oorspronkelijk dunne bakstenen die, met echt voegwerk, op een vlakke ondergrond gelijmd worden om een wand in schoonmetselwerk te suggereren. De dikte van de steenstrip varieert van ca. 20 tot 50 mm. Voor een aantal toepassingen is men het voordeel van steenstrips gaan waarderen: een luxe uiterlijk terwijl minder materiaal wordt toegepast. Dit kan resulteren in minder kosten en, niet onbelangrijk, minder gewicht

Toepassingen van steenstrips zijn o.m.:
- oude stucmuren het uiterlijk van schoonmetselwerk geven
- grote egale vlakken een gevarieerder en natuurlijker sfeer geven
- verschillende muurvlakken hetzelfde uiterlijk geven
- bij natuursteen steenstrips ook om minder gewicht aan de muur te "hangen"
- voor het aanbrengen van "bakstenen" aan de onderzijde van een overstek of uitkragend gebouwdeel
- gevels tegen koude en vocht van buiten isoleren door toepassen van bijvoorbeeld de Ecosteen; Ecosteen is een systeem van keramische steenstrips, in de werkplaats ingelegd in een paneel van isolerend materiaal, bijvoorbeeld polyurethaan, en is verkrijgbaar in veel formaten, kleuren en metselverbanden; door het voegen ontstaat uiterlijk één schoonmetselwerk geheel)
- kunststof steenstrips, eventueel op glasvezelversterkte kunststof platen in de recreatiebouw en woningbouw; "deze panelen zijn te verkrijgen met of zonder korrel, in wildverband of grof en in 10 verschillende kleuren; ze hebben een zeer natuurlijke uitstraling", zie o.m. VinyBrick en Zierer steenstrips (naast de gewone kunststof baksteen ook in kunststof leisteenplaat verkrijgbaar).


steenstrips op geïsoleerde ondergrond:


diverse modellen (vandersanden):


kunststof steenstrips (vinybrick):


steenstrips toegepast om bij een aanbouw de gevel één uiterlijk te geven (zie ook de volgende afbeelding; vandersanden):
 

en het voegwerk dat erna gebeurt (afstrijken met een borstel is de laatste stap):


steenstrips toegepast aan de onderzijde van een uitkragende gevel (namotech):


een hoekaccent (clad):


ecosteen, 17 mm dikke steenstrip, in de werkplaats ingelegd in een "mal" van isolerend polyurethaan, in vele formaten, kleuren en metselverbanden (ecosteen, verwijs bouw):


curieus, een buigbare "steenstrip":


Met dank aan o.m. Clad, Namotech, Vandersanden Bricks, VinyBrick, Zierer.

Eng. brick slips, brick facing tiles