home

discl. / ©, lid NVJ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


high-tech voorbeelden

 


Voorbeelden van high-tech gebouwen

Living Tomorrow

"Living Tomorrow" is het huis en kantoor van de toekomst, ontworpen door UN Studio. Living Tomorrow staat bij de Amsterdam Arena (zie verderop).
Bedrijven die producten maken voor het huis of het kantoor van de toekomst kunnen hier hun producten door bezoekers laten testen. De consument wordt hier getoond hoe we in de toekomst kunnen wonen en werken.
Het gebouw bestaat uit twee buizen. Aan het eind van de 50 meter lange horizontale buis staat een verticale buis. Met een beetje verbeelding moet het een laars voorstellen. Het verticale deel herbergt het kantoor met een vergaderruimte met high-tech "gadgets" en communicatievoorzieningen. De keuken en het woongedeelte hebben in het horizontale deel hun plaats gevonden, net als de aula en de "event hall".

"Living Tomorrow" kan door zijn bijzondere vorm ook tot het Supermodernisme en in het bijzonder tot Superdutch gerekend worden.

Zie ook domotica.


Popcentrum 013

Het gebouw heeft twee zalen, een voor 2200 personen en een voor 350 personen. Daarnaast is er een clubruimte voor 250 personen. Ook herbergt het gebouw een studio- en oefenruimte, een café, kantoorruimtes en een fietsenstalling met 440 plaatsen.

De zwarte EPDM gevelbekleding met bevestigingspunten door middel van CD's is een verwijzing naar de functie die het gebouw huisvest.


Diverse gebouwen